Propolis in de pedicure praktijk

Propolis in de pedicure praktijk is breed inzetbaar. Vaak komen cliënten bij je in de praktijk met allerlei uiteenlopende voetproblemen. Het liefst zou je ze daar in één keer vanaf helpen. Jouw professionele behandelingen helpen je cliënten preventief, bij klachten of als heerlijke verwennerij. Even tijd voor zichzelf in deze hectische maatschappij.

Voeten krijgen het zwaar te verduren en comfortabel blijven lopen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met jouw professionele voetverzorging en deskundige advies help je de cliënt weer op de been.

Voetproblemen kunnen zeer hardnekkig zijn. Pijnlijke voeten, eelt, kalknagels, zwemmerseczeem en blaren. Het kan je cliënten behoorlijk belemmeren in hun dagelijkse bezigheden.
Ontdek hoe propolis in de pedicure praktijk kan helpen voetproblemen te verminderen en het opnieuw ontstaan kan voorkomen.

Wat is propolis?

Dat propolis een bijzondere weldadige werking heeft, hoor je steeds vaker. Het bijzondere goedje, gemaakt door de bijen zelf, komt steeds meer onder de aandacht. En dat is maar goed ook. Want dit 100% natuurlijke middel kan helpen bij tal van problemen en ongemakken. Daarom is propolis ook bijzonder goed toepasbaar in de pedicure praktijk.

Maar wat is propolis nu precies? Dit bijzondere product wordt door bijen gemaakt om zichzelf te beschermen tegen bacteriën, virussen en schimmels. Ze maken er hun kast mee dicht, zodat het bijenvolk beschermd is en gezond blijft.

Bijen maken propolis van verschillende soorten hars. Deze hars halen ze van bomen en de knoppen van bomen. De bomen maken deze hars aan om zichzelf en hun knoppen te beschermen. De bijen vermengen de hars met enzymen en zo ontstaat propolis.

Wil je precies weten hoe propolis gemaakt wordt en wat de samenstelling is? Lees dan het artikel “Wat is propolis”.  Daarin leggen we je precies uit hoe de bijen dit bijzondere goedje maken en gaan we dieper in op de eigenschappen.

De werking van propolis in de pedicure praktijk

Propolis is een sterk antibioticum. Het gaat uitstekend schimmels en bacteriën te lijf. Veel voetproblemen zijn te wijten aan schimmels en/of bacteriën die de huid van de voeten zijn binnengedrongen.

De verzachtende en beschermende werking helpt voetproblemen te verzachten en te voorkomen. Regelmatige behandeling met propolis helpt het zelfherstellend vermogen van de voeten optimaal te houden. De voeten zullen sterker en gezonder zijn, waardoor voetproblemen geen kans krijgen.

Propolis in de pedicure praktijk

Waarom is propolis geen medisch geneesmiddel?

Ondanks ontelbare wetenschappelijke studies, waaruit blijkt dat propolis wel degelijk werkt als medicijn, wordt het door de wetenschap niet als medicijn gezien.
Dat komt doordat propolis een 100% natuurproduct is. De samenstelling kan per seizoen en plaats variëren. Ook heeft elk bijenvolk een eigen manier van propolis productie.

Goedgekeurde medicijnen moeten altijd exact dezelfde samenstelling hebben. Daarom wordt propolis niet als medisch geneesmiddel gezien.

Propolis als waardevolle toevoeging bij een pedicure behandeling

Propolis heeft een sterke werking. Het is een antibioticum waartegen geen resistentie wordt opgebouwd. Doordat de samenstelling wisselend is, maar de werking altijd even sterk, kun je er zonder problemen zoveel van gebruiken als je nodig hebt.

Propolis is een waardevolle toevoeging bij een pedicure behandeling. Deze heerlijke crème verzorgt de voeten intensief en heeft daarnaast een sterke geneeskrachtige werking.
Naast propolis bevat de propoliscrème ook honing en bijenwas. Deze natuurlijke ingrediënten helpen de droge huid sneller herstellen. Bijenwas zorgt er daarnaast ook voor dat de huid niet opnieuw uitdroogt, door een beschermende, ademende laag op de huid achter te laten.

Geef je cliënten een extra waardevolle pedicure behandeling door propolis toe te voegen. Vooral mensen met een gevoelige huid, die snel droog en schilferig wordt, zijn gebaat bij een behandeling met propolis. Preventief smeren helpt voetproblemen te voorkomen. Het houdt de voeten soepel en goed gehydrateerd.

Door de toegevoegde bijenwas is de propoliscrème goed smeerbaar. De crème blijft niet plakkerig, zodat je cliënten geen last hebben van glibberige voeten na de behandeling.

Propolis maakt een einde aan droge voeten

Droge handen worden volop ingesmeerd. De voeten zijn vaak nog droger, maar die worden regelmatig vergeten. Cliënten met zeer droge voeten kunnen last krijgen van vervelende en pijnlijke kloofjes.

Propoliscrème maakt een einde aan droge voeten. De huid wordt weer zacht en soepel. Kloofjes en scheurtjes in de huid herstellen.

Wat maakt propliscrème zo bijzonder?

Veel voetcrèmes zijn gemaakt voor zeer droge voeten. Deze crèmes zijn dik van structuur en trekken moeilijk in. Ze vormen een dikke laag om de voeten, die daardoor niet meer kunnen ademen. Als gevolg wordt de huid zeer onzuiver. En dat is juist niet wat je wilt.

Propoliscrème werkt anders. Deze crème sluit de huid niet af, maar laat hem ademen. De poriën blijven open, de huid blijft zuiver.
Maar de bijzondere antibacteriële werking maakt propolis tot een echt wondermiddel.

Propolis creme La Reine

Zonder schuldgevoel propolis gebruiken in de pedicure praktijk

Milieuvriendelijke producten, 100% natuurlijk en niet op dieren getest. Zomaar enkele eisen die je als pedicure aan de producten in je praktijk stelt. Met propoliscrème zit je goed. Dit product bevalt alleen natuurlijke ingrediënten. Het is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu.

We gebruiken absoluut geen parabenen, siliconen, kleurstoffen, parfum of minerale oliën. Daardoor hoef je niet bang te zijn voor huidirritaties of allergische reacties. Er is maar een heel klein percentage mensen dat gevoelig reageert op propolis.

Waarbij gebruik je propoliscrème?

Propoliscrème is breed toepasbaar in de pedicure praktijk. De verzachtende ingrediënten geven je cliënten een weldadig gevoel. Het brengt de onrustige huid tot rust. De rode, geïrriteerde huid wordt gekalmeerd, waardoor roodheid vermindert en de huid weer tot rust komt.

Propolis kan zonder problemen dagelijks gebruikt worden over het hele lichaam. De intensieve verzorging helpt bij een droge huid, schrale plekken, uitslag, jeuk, ruwe plekken en kloofjes.

Zelf propolis toepassen in de pedicure praktijk?

Ben je benieuwd naar de werking van propolis voor je pedicure praktijk? Neem gerust contact met ons op en ontdek wat propolis toe kan voegen aan je behandelingen.
Bied je cliënten de extra service van de heerlijke, intensief verzorgende honing crèmes.

Als professioneel pedicure kun je officieel verkooppunt worden van alle La Reine honingcrèmes, waaronder de propoliscrème. Hoe dat werkt? Dat lees je op de pagina “Verkooppunt worden”. 

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Slaapwijsheid
Door

Slaapwijsheid

op 18 Nov 2021

Hi Dorien, handig artikel! Dank voor je bericht erg informatief en fijn beschreven. I'm gonna stay tuned!

Reactie plaatsen