Nooit meer last van schrale handen en kloofjes

Schrale handen, daar hebben we allemaal wel eens last van. Het is een vervelende klacht waarbij je handen er schraal, rood en geïrriteerd uit gaan zien. Heb je extreem droge handen dan kunnen er zelfs kloofjes ontstaan. Je handen gaan pijn doen en belemmeren je in je dagelijkse bezigheden.

Schrale handen kunnen ontstaan door guur winterweer en de droge lucht in huis wanneer de verwarming weer aan gaat. Maar ook veel afwassen, schoonmaken en het in contact komen met agressieve schoonmaakmiddelen drogen je handen uit waardoor ze schraal worden. Mensen met een beroep waarin vaak handen wassen nodig is, zoals in een ziekenhuis of de horeca, hebben ook sneller last van schrale handen.

Hoe ontstaan schrale handen?

Schrale handen worden meestal veroorzaakt door omgevingsfactoren. De meeste mensen hebben minder of geen last van schrale handen in de zomermaanden. Maar in de winter wordt het een ander verhaal. De verwarming gaat aan waardoor de lucht in huis droger wordt. Het winterse weer helpt ook niet mee. Je handen worden pijnlijk droog en de scheurtjes springen in je huid.

In bepaalde beroepen kun je ook sneller last krijgen van schrale handen. Moet je regelmatig je handen wassen of kom je in aanraking met chemische stoffen of schoonmaakmiddelen dan droogt dit de huid van je handen uit. Zelfs water kan de oorzaak zijn van schrale handen.

Er zijn ook mensen die altijd last hebben van schrale handen met kloofjes. Bepaalde huidaandoeningen zoals eczeem tasten de huid aan en veroorzaken veel ongemak.

Schrale handen op tijd behandelen

Gelukkig zijn schrale handen goed te behandelen. Met een goede handverzorging voorkom je dat er pijnlijke kloofjes ontstaan. Als je er op tijd bij bent kunt je voorkomen dat je huid kapot gaat.

Merk je dat je huid strak voelt na het douchen, in bad gaan of zwemmen? Voelt je huid ruw aan, jeukt het soms, zie je schilfertjes of verkleurt de huid van je handen rood? Dan is het tijd om je handen te gaan behandelen. Wacht je te lang dan zal je huid barsten en ontstaan er pijnlijke kloofjes.

Oorzaken van schrale handen

Schrale handen kun je voor een deel voorkomen. Als je weet waardoor je schrale handen veroorzaakt worden is het makkelijker om hier rekening mee te houden. Zo kun je de klachten voor een groot deel verminderen.

Nooit meer last van je handen

Bescherm je handen tegen de kou

Het weer is een van de bekendste oorzaken van een schrale huid. Een gure vrieswind heeft niet alleen zijn uitwerking op je handen, ook je gezicht kan hier heel droog van worden. Bescherm je daarom goed als je in de winter naar buiten gaat. Met dikke handschoenen bescherm je jouw handen tegen de kou en uitdroging.

Pas op met (heet) water

Hoe gek het ook klinkt, water droogt je handen uit. Vooral heet water veroorzaakt geïrriteerde, schrale handen. Zit je regelmatig met je handen in het water? Trek bij voorkeur rubberen handschoenen aan om je handen te beschermen en gebruik minder heet water waar mogelijk.

Pas op met chemische middelen

Chemische middelen hebben een uitdrogend effect op je huid. Zorg daarom dat je zo min mogelijk in aanraking komt met chemische middelen. Dit kunnen schoonmaakmiddelen zijn. Maar ook olie, vetten en reinigers waar bijvoorbeeld monteurs veel mee te maken krijgen.

Er zijn speciale beschermende crèmes die een ‘onzichtbare handschoen’ om je handen leggen. Deze laag beschermt je huid tegen het binnendringen van schadelijke stoffen en voorkomt daarmee uitdroging van de huid. Bijkomend voordeel, je wast je handen gemakkelijk weer schoon.

Voorkom stress

Stress is de veroorzaker van veel lichamelijke klachten. Er is dan ook een verband tussen stress en eczeem. Stress verminderen is altijd goed, ook voor de gezondheid van je handen.

Droog je handen voorzichtig af

Je handen hardhandig afdrogen met een ruwe handdoek of papier kan de huid van je handen beschadigen. Je verwijdert daarmee de beschermende laag op je handen waardoor ze eerder schraal zullen aanvoelen en kloofjes kunnen ontstaan.
Pas ook op met de heteluchtdrogers die in veel openbare toiletruimten te vinden zijn. De hete lucht droogt je handen uit.

Nooit meer last van schrale handen

Schrale handen en kloofjes voorkomen

Door rekening te houden met deze punten kun je jouw handen beschermen tegen uitdroging, waardoor ze minder snel schraal zullen worden. In goed gehydrateerde handen zullen niet zomaar kloofjes ontstaan. Zorg daarom goed voor je handen.

Heb je vooral in de winter last van schrale handen? Zorg dan dat je een tube handcrème bij je hebt. Zo kun je na het handenwassen meteen je handen verzorgen. Kom je veel in aanraking met chemische middelen, bescherm dan je handen met handschoenen of een beschermende crème.

Droge handen zijn een normaal verschijnsel waar iedereen weleens last van heeft. Meestal is een goede handverzorging voldoende om te voorkomen dat de huid van je handen gaat barsten en pijnlijke kloofjes ontstaan. Heb je last van extreem droge handen, waarbij de normale huismiddeltjes niet helpen? Ga dan even langs de huisarts.

Geef schrale handen en kloofjes geen kans

Goede handverzorging geeft schrale handen en kloofjes geen kans. Er zijn allerlei handcrèmes te krijgen bij de drogist, apotheek en zelfs in de supermarkt. Veel van deze crèmes bevatten chemische stoffen en alcohol, waardoor je handen juist uitdrogen.

Wil je op een natuurlijke manier je huid verzorgen? Kies dan voor de handcrèmes van La Reine. Deze crème wordt gemaakt van 100% Hollandse honing die een verzachtende werking heeft op je huid. De zuivere bijenwas legt een beschermend laagje om je huid, waardoor vochtverlies wordt tegengegaan, maar je huid wel kan blijven ademen.

De krachtige propolis in honing is het geheim van de bijen. Het geeft een intensieve verzorging. Onze handcrème is 100% natuurlijk. Dat betekent dat er geen parabenen, siliconen, kleurstoffen, minerale oliën of parfum aan zijn toegevoegd.
De heerlijke geur van de crème komt van de essentiële oliën. De sinaasappelolie geeft de crème een fris zoete geur en ondersteunt het huidherstel.

De La Reine handcrème trekt snel in waardoor je geen plakkerige handen krijgt. Je kunt dus meteen weer door met je werkzaamheden.

Bestel onze honing handcrème snel en eenvoudig online of ga langs bij een van onze verkooppunten.

Al gelezen?

Heb je deze artikelen al gelezen?

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen