Droge en schilferige huid

Een droge en schilferige huid kan verschillende oorzaken hebben en kan op verschillende plekken van het lichaam voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan droge handen of droge voeten. Je herkent een droge huid vaak aan rode vlekken op de huid, barsten in de huid, Een schilferige huid kan diverse oorzaken hebben. In dit artikel informeren wij je over oorzaken en oplossingen.

Hoe ontstaat een droge en schilferige huid?

Een droge en schilferige huid kan veel verschillende oorzaken hebben. Dit kan ontstaan door omstandigheden zoals:

 • huidziekten
 • winters weer waardoor de huid uitdroogt
 • in een ruimte zijn met airco waardoor de huid droog wordt
 • te vaak en te veel je huid wassen
 • overmatig gebruik van chemische huidproducten
 • roken en alcohol drinken

Maar niet alleen dat …

Ook je voeding en je leefstijl spelen een rol. Goede voeding maakt dat je huid gezonder is. Ongezonde voeding heeft een negatieve weerslag. Daarnaast spelen zaken als erfelijke invloeden, hormonen en leeftijd een rol. Wist je bijvoorbeeld dat de zweet- en talgklieren in je lijf minder worden naarmate je ouder wordt. Dit leidt weer tot een drogere huid.

Ook in de winter en/of als je vaak in droge ruimtes bent kan je huid droger worden. Naast goede voeding en voldoende drinken is een goede verzorging heel belangrijk.

Wat kun je hier aan doen?

Allereerst is het goed om te achterhalen of je droge en/of schilferige huid geen medische oorzaak heeft. Mocht je dit niet vertrouwen dan is contact met de huisarts aan te raden. Wanneer je simpelweg een droge huid hebt door omstandigheden of leefsstijl dan begint de oplossing bij een goede dagelijkse verzorging van de huid. Denk dus aan:

 • Blootstelling aan te veel kou of warmte vermijden
 • Vermijden van hete douches
 • Handschoenen te dragen tijdens het afwassen
 • Chemische stoffen in huidverzorgingsproducten en wasmiddel te vermijden
 • Voldoende water drinken

Het gebruik van propolis crème

Een uitstekende oplossing voor jouw droge of schilferige huid is de propolis crème van La Reine. Deze crème bevat géén parabenen, géén siliconen, géén kleurstoffen, géén minerale oliën en géén parfum.

Propolis Creme: droge en schilferige huid

Propolis crème, made with love by La Reine

La Reine propolis crème bestaat uit de beste ingrediënten die hun werking ontlenen aan pure flower power! La Reine Propolis crème is gemaakt op basis beschermende bijenwas en voedende sheabutter. Aan deze basis is honing toegevoegd en natuurlijk propolis!

Propolis is een 100% natuurproduct gemaakt door bijen en is rijk aan geneeskrachtige plantaardige stoffen die de bijen verzamelen in de natuur. Hierdoor heeft propolis een sterke antibacteriële en antischimmel werking en is uitstekend toe te passen in een top tot teen crème voor de mens. In de Griekse oudheid werd propolis al als antibioticum gebruikt.

La Reine Propolis crème bevat géén parabenen, geen siliconen, geen kleurstoffen en geen minerale oliën en is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu.

Wat is propolis?

Gebruikerservaring propoliscreme

“Ik vind de propoliscreme ontzettend fijn. Ik gebruik het voor kapotte nagelriemen, puistjes en droge plekjes. Werkt geweldig, het ruikt heeeeerlijk en puur natuur!”

Propoliscreme in de winkel kopen?

Propiliscrème is verkrijgbaar bij  een groot aantal professionals zoals medisch pedicures, voetreflextherapeuten, schoonheidsspecialistes, beautysalons, huidtherapeuten en natuurgeneeskundigen.

Vind hier een verkooppunt bij je in de buurt.

Is er bij jou geen verkooppunt in de buurt of koop je liever online? Shop dan via onze officiële online webshop voor consumenten in Nederland en België.

Verkooppunt worden van La Reine propoliscrème?

Wil je als professional de propoliscrème van La Reine gebruiken in jouw praktijk of salon? Dat kan heel eenvoudig.

Ga door naar: verkooppunt worden

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Propoliscrème bestellen?

 • Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, morgen in huis
 • Bij je thuis bezorgd vanaf € 6,95
 • Gratis verzending vanaf € 39,-
Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen