Professional in voetverzorging? Over voetverzorging en vakmanschap.

Professional in voetverzorging? Over voetverzorging en vakmanschap.

Ik ben professional in voetverzorging en heb mijn hart verpand aan het pedicure vak. Een uitdagend beroep, want niet iedereen begrijpt de zorg aan de voeten, terwijl ons lichaam het toch moet hebben van dit fundament. Iedere dag wordt er weer veel van de voeten verlangt en is de verzorging hieraan minimaal. Bij veel mensen leeft de gedachte dat voetzorg alleen bij de oudere generatie en diabetespatiënten toebehoort. Dat is toch echt niet het geval.

 pedicure nanda van spijker“Vind je het niet vies om aan andermans voeten te zitten?” wordt me weleens gevraagd. Of zweetvoeten… die stinken toch zo? En die dikke gele nagels.. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die van zichzelf zegt dat die mooie voeten heeft. Soms denk ik weleens dat mensen denken dat ik wel hartstikke gek moet zijn om dit werk te willen doen. Als ze tenminste denken dat dit mijn beroep is, en niet een grappig bijverdienste aan de keukentafel. Alsof ik maar wat aan rommel. Tja… wat antwoord ik dan..?

pedicure voetverzorging professional

Voetverzorging moet bij uiterlijke verzorging op een hoger voetstuk komen te staan

De kapper, schoonheidsspecialist, mondhygiëniste, manicure en kleding: er wordt veel geld besteedt aan het uiterlijk. Eigenlijk best logisch want het geeft je een goed gevoel wanneer je er leuk uitziet. De voeten hebben pech omdat die wat verder van het hart liggen en daardoor ook wat verder uit het zicht…. Vanzelfsprekend toch?

Antwoorden op kwesties als deze komen altijd uit een onverwachte hoek, ditmaal van een cliënt die zorg aan haar voeten waardeert: “Ik voel me elke keer weer zo blij wanneer ik bij je ben geweest!” Bij wijze van spreken huppelt ze bijna de deur uit.

Deze reactie geeft precies weer wat ik zo mooi vindt aan mijn voetenwerk. Mensen vinden het prettig wanneer de voeten ontdaan zijn van belemmeringen die pijn geven en dat de behandeling wordt afgesloten door middel van een lichte voetmassage met de La Reine Voetcrème, met als kers op de taart; heerlijke warme doeken. En het maakt niet uit of het een mannen- of vrouwenvoet betreft. Zorg aan je onderdanen is universeel.

professional in voetverzorging

Ik ben ook een pedicure met een voorliefde voor honing

En vanaf maart imker in opleiding. Dit jaar hoop ik enkele potjes eigengemaakte honing door mijn eigen bijtjes bij mij in de voetpraktijk te kunnen verkopen. Dat combineert zo mooi met de La Reine producten. Honing van Nederlandse bodem, daar waar de voeten op staan. En dat maakt het plaatje weer rond. Prachtig toch?

Professional in voetverzorging? Wat vind jij mooi aan je vak? Laat hieronder je reactie achter, vind ik leuk 🙂

Over de schrijver
Ursela Vogt
Door

Ursela Vogt

op 03 Jun 2017

Wat ik het mooiste vind aan mijn vak. Dat men de praktijk weer verlaat met een grote lach. Ze pijnvrij de deur weer uitgaan. Het grootste compliment is toch wel altijd dat ze tegen me zeggen dat ik wel als chirurg aan de slag kan gaan. De manier waarop ik met de mesjes en frezen werk zonder dat ik ze pijn doe vinden ze allemaal bijzonder. Een grote compliment kan ik niet krijgen. Ondanks dat men vaak zo veel pijn heeft en wij niets aan pijnbestrijding mogen doen zie ik dit als het mooiste wat ons vak kan bieden. Niet 1 voet is hetzelfde maar wat ze wel allemaal nodig hebben is een goede voetverzorging. Niet alleen in de praktijk maar ook thuis. Wat is er dan mooier dan dat ze dit kunnen doen met de producten van La Reine. Puur natuur. En geef "goud"" (honing) als je van je voeten houdt!

Esmeralda Bruinenberg
Door

Esmeralda Bruinenberg

op 04 Jun 2017

Mooi om te lezen hoe Nanda met liefde spreek over haar vak pedicure. Ik herken mij hier helemaal in, je krijgt inderdaad vaak de vraag wat vindt je zo geweldig aan dit vak om maar aan iedereen zijn voeten te zitten. Het is zekers niet alleen nagels knippen en een beetje masseren van de voeten er komt zo veel kijken in dit professionele vak pedicure. Zelf ben ik altijd verpleegkundige geweest in mijn vak maar door kinderen en een man die veel van huis was ben ik mij gaan omscholen tot pedicure en daarna medisch pedicure. Ik had nooit gedacht dat dit vak zo complex kon zijn. het inderdaad een ondergeschoven vak wat wel meer aandacht mag krijgen zoals Nanda het al benoemde. Wij als (Medisch) pedicure hebben veel verantwoording over de voeten van onze cliënten . Denk maar eens aan het gevaar wat er kan ontstaan bij diabetes en het maken van een wondje. De risico,s zijn niet min.Maar ook de oncologische patiënt en hun voetzorg, mensen met een beperking, ouderen die je tegenkomt met verwaarlozing van hun voeten. Nee pedicure is niet alleen maar nagels knippen, nagels lakken en wat masseren je bent een professional in je vak met veel samenwerking met diverse disciplines waarbij de client centraal staat. Er wordt ook best veel van je verwacht als pedicure, de omscholing, cursussen die je moet/mag volgen maar ook ben je nog eens maatschappelijk werker in je vak. Je krijgt veel persoonlijke verhalen over je heen waar je professioneel mee om moet gaan.Kortom een geweldig vak die ik met veel liefde uitvoer.

Reactie plaatsen