Voetverzorging: voorkom voetproblemen

Waar hebben jouw voeten jou vandaag naartoe gebracht? Vaak hebben wij het niet zo in de gaten, maar ongemerkt lopen we heel wat af, gemiddeld zo’n 6.000 tot 8.000 stappen per dag!

Waarom is voetverzorging belangrijk?

Als je je voeten niet goed verzorgd, kun je last krijgen van vervelende en pijnlijke klachten die jou belemmeren in je dagelijkse leven. Door je voeten goed te verzorgen kun je deze klachten niet alleen voorkomen, maar zien jouw voeten er ook nog eens mooier uit.

Veelvoorkomende voetproblemen

Wist je dat vrouwen vaak meer last hebben van hun voeten dan mannen? Dit kan komen door het dragen van hoge hakken. Maar ook met lage schoenen kun je last krijgen van vervelende klachten zoals eeltplekken, blaren, drukplekken en zweetvoeten. In de praktijk zien we dat sporters en wandelaars ook te maken kunnen krijgen met voetproblemen. We zetten een aantal veelvoorkomende voetproblemen kort op een rij:

Eelt

Eelt is een natuurlijke bescherming van je voet. Een dun laagje eelt is heel gezond, maar er kan plaatselijk meer eelt ontstaan door wrijving. De verdikking die er dan ontstaat is geel of glazig en naast dat het er niet mooi uitziet, kan het een pijnlijk of branderig gevoel geven.

Droge huid en hielkloven

Je voeten hebben weinig talgkliertjes en daarom droogt je huid daar sneller uit. De huid kan zo droog worden dat er barsten in je hielen ontstaan, ook wel hielkloven genoemd.

Hielkloven

Blaren

Een blaar is een opeenhoping van vocht onder de opperhuid. Blaren kunnen ontstaan door wrijving of te veel druk op de huid, bijvoorbeeld wanneer je te krappe schoenen draagt of uren voluit sport of wandelt.

Zweetvoeten

Op je voetzool zitten zo’n 2 tot 5 miljoen zweetklieren. Zweet kan gaan stinken door een reactie van stof (van je sokken en/of schoenen) op je huid. Als je continu vochtige voeten hebt beschadigt dit niet alleen je huid, maar bevordert het ook schimmels op je huid en nagels.

Zwemmerseczeem

Zwemmerseczeem, of voetschimmel, is een besmettelijke schimmelinfectie die voorkomt in warme en vochtige (openbare) ruimtes zoals een zwembad. De schimmel veroorzaakt nare plekjes op je voet, roodheid, jeuk, schilferen, kloven en blaartjes met vocht.

Een goede basisverzorging

Er is veel wat je zelf kunt doen om mooie en gezonde voeten te krijgen èn te behouden.

Een goede basisverzorging is hierbij heel belangrijk. Draag bijvoorbeeld sokken van wol of katoen en goed zittende, ventilerende (leren) schoenen. Droog je voeten en tenen na het douchen altijd goed af en draag slippers in openbare ruimten. Knip je nagels recht af, vijl de hoekjes rond en houdt je nagelriemen goed bij.

Extra verzorging

Voor verzorging en advies kun je natuurlijk een bezoek brengen aan de pedicure. Een voetmassage stimuleert de bloedsomloop, verlicht drukpunten en ontspant. Ook een lauwwarm voetbad van zo’n 10 minuten werkt ontspannend en maakt eelt op je voeten zacht zodat je deze voorzichtig kunt verwijderen met behulp van een eeltvijl of pruimsteentje. Je maakt de verzorging compleet door een voedende crème te gebruiken.

Voetcrème

Een goede voetcrème verzorgt jouw voeten waardoor ze heerlijk zacht en soepel aanvoelen. De voetcrèmes van La Reine zijn puur natuur, zonder parabenen en andere onnatuurlijke dingen. La Reine voetcrème verzacht en verzorgt jouw voeten intensief, biedt bescherming voor sterk belaste voeten en brengt ze weer in een goede conditie. Het is een geweldige hulp om jouw voeten dagelijks te beschermen en ze te helpen met herstellen wanneer ze het een tijdlang zwaar te verduren hebben gehad.

Zie ook: Voetcrème

Wandelwol

Ook wandelwol biedt bescherming en verlichting voor jouw voeten. Wandelwol is een 100% natuurproduct, gemaakt van schapenwol en te gebruiken in ieder paar schoenen (zelfs in die mooie hoge hakken). Wandelwol heeft verschillende functies; het werkt onder andere druk-ontlastend, ventileert, absorbeert, verzorgt en verzacht. De ideale ondersteuning van jouw voeten waardoor jij de hele dag door alles aankan.

Meer informatie: wandelwol bestellen

Ben je geïnteresseerd in onze crèmes?

La Reine biedt huidcrèmes gemaakt van honing en bijenwas. Dit betekent dat onze crèmes altijd vrij zijn van parabenen, parfum, siliconen en andere chemische stoffen. In onze webshop vind je:

Verkooppunt worden van La Reine honingcrèmes?

Wil je als professional de honingcrèmes van La Reine gebruiken in jouw praktijk of salon? Dat kan!

Ga door naar: verkooppunt worden

Al gelezen?

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen