Wat is propolis?

Wat is propolis?

Wat is propolis? Propolis is een prachtig, natuurlijk middel waar in sommige landen al veel gebruik van wordt gemaakt. Ook in Nederland wordt het steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Al in de Griekse oudheid wisten ze van de bijzondere werking van dit wondermiddel.

Propolis is een sterk antibioticum wat uitstekend gebruikt kan worden om onder andere schimmels en bacteriën tegen te gaan. Maar wat is propolis precies? Waar komt het vandaan, hoe wordt het uit de natuur gehaald en wat zijn de medische eigenschappen?

Wat is propolis?

Propolis is een product dat wordt gemaakt door bijen. De bijen verzamelen verschillende soorten hars. Deze hars wordt aangemaakt door bomen en planten. Dit doet de boom om zichzelf te beschermen.

Misschien heb je het wel eens gevoeld wanneer je een knop van een berkenboom vast hebt. Het plakkerige wat je voelt is de hars. De bijen nemen een klein beetje hars van de knoppen en vermengen dit met enzymen tot er een product ontstaat waarmee zij ook zichzelf beschermen: propolis.

De bijen gebruiken dit om hun kasten dicht te maken, maar ook om zichzelf te beschermen tegen bacteriën, virussen en schimmels.

De hars en bijen

Hoe wordt het uit de natuur gehaald?

Het is heel bijzonder dat bijen hun eigen medicijn hebben ontwikkeld. Ze bijten met hun kaken kleine stukjes taai hars van de knoppen en kneden dit tussen hun voorpoten, tot zich een klein balletje heeft gevormd. Ze pakken het over met hun middelste poten en stoppen het vervolgens in een speciaal zakje in hun achterpoten, het pollenkorfje genoemd.

Als ze een aantal balletjes hebben verzameld vliegen ze terug naar hun kast. Hier zijn andere bijen die de hars verwerken in de kast. De imker krabt de propolis vervolgens in het voorjaar los, om er bijvoorbeeld een tinctuur of crème van te maken.

Omdat de bijen in de winter in rust zijn neemt de imker alleen in het voorjaar de propolis van de kast. Belangrijk om te weten is dat alleen het overschot geoogst wordt. Zo blijven de bijen gezond en blij met hun kast.

Zie ook: 6 redenen om te kiezen voor propoliscrème.


Wat is propolis?

Propolis is gemaakt door bijen

Propolis is een product wat voor 100% natuurlijk is. Het betekent dat de samenstelling kan variëren maar dat de werking hetzelfde is. De hars waarvan propolis gemaakt wordt is nooit hetzelfde. Ook maakt elk bijenvolk de propolis op geheel eigen wijze. Uit onderzoek is gebleken dat de samenstelling van Nederlandse en Belgische propolis overeenkomt met de samenstelling van propolis in Hongarije. Zie ook de uitkomsten van dit propolisonderzoek.

Om deze reden wordt propolis niet door de wetenschap gebruikt als medicijn, ondanks de ontelbare wetenschappelijke studies die erop wijzen dat het middel wel degelijk als medicijn werkt. Daarnaast is het een antibioticum waartegen geen resistentie wordt opgebouwd. Je kunt het dus zonder problemen zo veel gebruiken als nodig is.

Propolis bestaat gemiddeld genomen uit balsem (55%), (bijen)was (30%), etherische oliën (10%) en pollen (5%). Nadat er een tinctuur is gemaakt van de ruwe propolis bevat deze:
  • Mineralen;
  • Etherische olien;
  • Flavonoïden.

Het zijn vooral de flavonoïden die antibacterieel werken, maar de samenstelling van alles bij elkaar zorgt ervoor dat propolis voor ontzettend veel kwalen kan worden ingezet. Hierbij een lijst van kwalen waarvoor propolis kan worden gebruikt:

 

[caption id="attachment_201274" align="aligncenter" width="1623"]Propolis crème Het is erg bijzonder dat de bijen hun eigen medicijn hebben ontwikkeld![/caption]

Droge of gevoelige huid?

Heb je een gevoelige (extreem) droge huid en ander huidongemak op elleboog, knieholten en nek? Of rode ruwe plekken op handen, onderrug, knieën en voeten? Al deze symptomen behoren tot de klachten die zeer goed op propolis reageren. Een gevoelige droge rode huid is een huid die uit balans is. Het is een frustrerende huidaandoening die subtiel begint. Zonder goede verzorging, wordt het bijna altijd erger. Wil jij ook een mooie gezonde huid? Met Propoliscreme verzacht je huidproblemen!

Goed voor lichaam en milieu

Het is duidelijk een wondermiddel, gemaakt door de natuur. Daarmee is het ook een middel dat niet slecht is voor het milieu. In tegenstelling zelfs. Het is dus een product dat goed is voor lichaam en dat met een gerust hart veel gebruikt kan worden.

Propoliscrème van La Reine

De Imkers van La Reine werken elke dag met grote zorg aan de ontwikkeling van propoliscrèmes. Deze crème wordt verwerkt zonder parabenen, siliconen en parfum.

Dit is wat onze klanten hierover zeggen:

propoliscreme

Propoliscreme in de winkel kopen?

Propiliscrème is verkrijgbaar bij  een groot aantal professionals zoals medisch pedicures, voetreflextherapeuten, schoonheidsspecialistes, beautysalons, huidtherapeuten en natuurgeneeskundigen.

Vind hier een verkooppunt bij je in de buurt.

Is er bij jou geen verkooppunt in de buurt of koop je liever online? Shop dan via onze officiële online webshop voor consumenten in Nederland en België.

Verkooppunt worden van La Reine propoliscrème?

Wil je als professional de propoliscrème van La Reine gebruiken in jouw praktijk of salon? Dat kan heel eenvoudig.

Ga door naar: verkooppunt worden

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen?Propoliscrème bestellen?


  • Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, morgen in huisReactie plaatsen