De verzorgende werking van zuivere bijenwas

Zuivere bijenwas heeft, net als honing, veel voordelen voor je huid en haar. Het zit vol vitamine A, waardoor het een geweldige toevoeging is aan huidverzorgingsproducten. De hydraterende componenten in bijenwas zorgen dat je huid jong en stevig blijft.

Bijenwas is een bijzonder goedje. Scheikundigen hebben lang geprobeerd het exact na te maken, zonder succes. Het complexe geheel bestaat uit allerlei organische verbindingen, die samen een perfecte natuurlijke huidverzorging bieden.

Waarom is zuivere bijenwas zo goed voor je huid?

Zuivere bijenwas is een bouwstof uit de natuur, die zich perfect leent voor een natuurlijke huidverzorging. Bijenwas is een uniek product met veel bijzondere eigenschappen.
Door zuivere bijenwas toe te voegen aan onze crèmes krijgen ze stevigheid en duurzaamheid.

De antibiotische eigenschappen beschermen je huid en zorgen dat vocht goed vastgehouden wordt. Kou, nattigheid en die gure wind krijgen geen vat meer op jouw huid. Bijenwas houdt de lichaamswarmte vast, zonder de huid af te sluiten. Zo ben je goed beschermd en kan je huid blijven ademen.

Verzorgende werking zuivere bijenwas

Zuivere bijenwas is rijk aan vitamine A, een belangrijke stof in huidverzorgingsproducten. Want vitamine A staat bekend om zijn huidverbeterende effect bij veel huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan jeugdpuistjes, fijne lijntjes en pigmentvlekken.

De ontstekingremmende eigenschappen van bijenwas hebben een positief effect op de geïrriteerde en rode huid. Het helpt daardoor goed ter verzorging van jeugdpuistjes en mee-eters. Grootste voordeel hierbij is dat bijenwas de huid voedt en verzorgt, zonder de poriën te verstoppen.

Wat is bijenwas?

Honingbijen maken bijenwas om hun raten mee te bouwen. Je kent ze wel, die zeshoekige cellen die je in bijenkasten vindt. Hierin wordt honing en stuifmeel opgeslagen. Maar de bijenraten worden ook gebruikt als kraamkamers voor hun larven.

De werkbijen produceren was met hun wasklieren. Om 1 kilo zuivere bijenwas te maken is er 4 tot 6 kilo honing nodig. Als de imker de honing gaat oogsten wordt de was, in het houten raam, eruit gesneden en gesmolten. De bijen maken altijd weer nieuwe bijenwas aan. En zo kunnen wij gebruikmaken van deze belangrijke en volledig vernieuwbare grondstof uit de natuur.

Door het hoge smeltpunt van bijenwas, tussen de 62 en 65 graden, is het een ideaal product om cosmetische producten meer stevigheid te geven. De verzorgende eigenschappen maken het een waardevol product voor onze verzorging.

Bijenwas in raam

Hoe ziet bijenwas eruit?

Bijenwas heeft niet altijd dezelfde kleur. Het kan verschillen van heel licht geel, beige tot bruin. Wanneer bijen bijenwas produceren is het doorzichtig. Door het toevoegen van pollen, en de aanwezigheid van propolis in de bijenkast, krijgt de bijenwas zijn gele tot goudbruine kleur.

Ook de propolis verschilt van kleur. Bijen maken propolis van sappen uit knoppen, planten en bomen. Afhankelijk van de herkomst van deze stoffen kleurt de propolis van licht tot donker bruin, roodachtig, violet of geel. Indirect heeft dit effect op de kleur van de was in de bijenkast.

Voor de voeding- en cosmetica industrie wordt de bijenwas gezuiverd en soms gebleekt. Vooral voor cosmeticaproducten is witte bijenwas makkelijker toe te passen.
De geur van bijenwas lijkt op zoete honing. De geur is niet sterk en hoe vaker je de was smelt, hoe minder de geur aanwezig is.

Toepassingen van bijenwas

Al eeuwenlang gebruiken mensen bijenwas. In het stenen tijdperk gebruikte mensen de was al om gaatjes in hun gebit mee te vullen. Al bij 40 graden is bijenwas kneedbaar, maar na het stollen is het hard genoeg om mee te kunnen eten.

De Vikingen gebruikte bijenwas om kieren en gaten in hun schepen mee af te dichten. En in de middeleeuwen maakten de mensen kaarsen van bijenwas, wat een goed alternatief was voor de dierlijke vetten die ze gebruikten. Bijenwas kaarsen ruiken in ieder geval een stuk aangenamer.

Bijenwas producten

Waarom is bijenwas zo bijzonder?

Bijenwas is rijk aan natuurlijke antimicrobiotica. Hiermee beschermen de bijen hun larven en de opgeslagen stuifmeel en honing tegen virussen en bacteriën.
Ook op onze huid werkt de was beschermend. Bijenwas vormt een laagje op je huid, dat bescherming biedt tegen schadelijke factoren van buitenaf. Daarnaast trekt de was vocht in de huid aan en houdt het vast, waardoor het super hydraterend werkt.

Op de geïrriteerde huid heeft de was een verzachtend en jeukverlichtend effect. Was van bijen werkt stimulerend op de vernieuwing van huidcellen. Je huid wordt zachter, egaler en je ziet er jong en stralend uit. Ook onder extreme weersomstandigheden helpt bijenwas je huid te beschermen.

En dat is precies de reden waarom wij bijenwas gebruiken in onze La Reine crèmes. Je huid op een natuurlijke manier beschermen, zonder toegevoegde chemische middelen? Kies dan voor de heerlijke crèmes van La Reine.

Bijenwas, een natuurlijke hersteller

Bijenwas is terug te vinden in verschillende verzorgingsproducten. In lippenbalsems zorgt de was voor een fijne smeerbaarheid. Het verzorgt de lippen en herstelt de droge en schrale huid. De beschermende laag die achterblijft houdt kou, regen en wind tegen.

Huid- en haarverzorging, gezichtsmaskers en verschillende soorten crèmes worden verrijkt met zuivere bijenwas. De indrukwekkende hoeveelheid vitamine A, die van nature aanwezig is, bevordert het huidherstel en de wondgenezing.

In de oudere huid neemt het vetgehalte af. De elasticiteit wordt minder en de huid wordt fijner en gevoeliger. Bijenwas helpt de huid te beschermen. Doordat bijenwas een natuurlijke barrière vormt is het een belangrijk ingrediënt in veel verzorgingsproducten.

Verzorg jezelf met zuivere bijenwas

Onze honingcrèmes zijn puur natuur. De imkers van La Reine verzorgen hun bijen met respect voor mens, dier en milieu. De honing en bijenwas die gebruikt wordt in de crèmes komt uit het Groene Hart van Nederland. En daar zijn we trots op.

Alle ingrediënten zijn 100% puur natuurlijk. Honing van Hollandse bodem, zuivere bijenwas en krachtige propolis. Aangevuld met heerlijk geurende essentiële oliën, zoals mandarijn en sinaasappel, zorgen voor de finishing touch.

Geef je huid de beste verzorging, zonder deze af te sluiten. Wij garanderen dat de producten van La Reine vrij zijn van parabenen, siliconen, kleurstoffen, minerale oliën en parfum. Alleen de meest waardevolle ingrediënten worden gebruikt, want alleen het beste is goed genoeg voor jouw huid.

Ontdek de heerlijk honingcrèmes van La Reine.

Al gelezen?

Heb je deze artikelen al gelezen?

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen