Maak je voeten ‘zomerklaar’, in 4 stappen

De eerste mooie, zonnige dagen hebben we alweer gehad. Laat die zomer maar komen! Maar hoe zien je voeten eruit? Die hebben de hele winter verstopt gezeten in dikke sokken en warme schoenen.

Durf jij ze zomaar in een paar zomerse slippers te schuiven, of is er eerst werk aan de winkel?

Voeten zijn heel belangrijk, en toch vergeten we ze vaak te verzorgen. Ze brengen ons overal naartoe, meestal zonder mopperen. Totdat we ze teveel belasten, dan laten ze weten dat ze er zijn.
Elke dag worden je voeten flink belast. Goede voetverzorging laat je voeten heerlijk aanvoelen, en er verzorgd uitzien.

Door je voeten regelmatig te verzorgen hoef jij ze nooit meer te verstoppen op een mooie, zonnige dag.

Waarom is voetverzorging zo belangrijk?

Je voeten dragen je de hele dag, brengen je overal naartoe. Per dag lopen we zo’n 8000 tot 10000 stappen. In een gemiddeld leven lopen we wel 4x de wereld rond. Regelmatige verzorging is daarom geen overbodige luxe.

Strakke, slecht passende schoenen, hoge hakken, krappe sokken van een synthetisch materiaal. Je voeten hebben het vaak niet gemakkelijk. Met goede voetverzorging en hygiëne voorkom je de meest voorkomende klachten, zoals eelt, blaren, kloven en zweetvoeten.

En geef je voeten meteen een massage tijdens de verzorging, daarmee stimuleer je de reflexzones onder je voeten. Dit geeft energie en brengt je meer in balans. Tip ga naar een voetreflextherpeut. Door het masseren van reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding en de energiedoorstroming bevordert.

Haal je voeten uit hun winterslaap in 4 stappen

Met de zomer voor de deur ga je weer eens kritisch naar je voeten kijken. Heb je jouw voeten ook zo verwaarloosd tijdens de winter? Dan ben je niet de enige. De meeste mensen vergeten hun voeten in de winter te verzorgen.

Maar juist in het winterseizoen hebben je voeten extra verzorging nodig. Slecht passende schoenen geven druk of wrijving, met likdoorns als gevolg. Ook hielkloven komen meer voor als de luchtvochtigheid daalt, door de verwarming in huis en kou buiten.

Door je voeten het hele jaar door te verzorgen voelen ze heerlijk aan en zien ze er altijd verzorgd uit.
Hoog tijd om je voeten uit hun winterslaap te halen, en te houden. Want ook in het winterseizoen mogen je voeten gezien worden. Heb je last van pijnlijke voeten? Maak dan een afpraak bij de pedicure. Maar ook voor een heerlijk welness behandeling ga je naar de pedicure.

Goede voetverzorging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze 4 stappen zijn je voeten weer zomerklaar.

voetenbadje

Stap 1: Neem een voetenbadje

Een voetenbadje is heerlijk en hoeft niet veel tijd te kosten. Het is zelfs beter om niet te lang met je voeten in het water te zitten. Je huid wordt dan erg week waardoor schimmels en infecties meer kans krijgen.

Vul je voetenbadje met lauwwarm water. Voeg eventueel wat keukenzout toe, voor de antibacteriële werking, en geniet. 5 minuutjes is lang genoeg. Spoel je voeten nog even na met schoon water.
En droog ze goed af, ook tussen de tenen.

Pas op met wondjes. Als je wondjes op je voeten hebt kan je het voetenbadje beter even overslaan. Je vertraagt daarmee de wondheling en geeft infecties een grotere kans de zachte huid binnen te dringen.

Een dag veel gelopen, lang gestaan of lekker geshopt? Verwen je voeten met een voetenbadje en smeer ze daarna in met een goede voetencrème. De La Reine voetcrème biedt verlichting bij branderige voeten.

Stap 2: Maak je voeten weer mooi

Na een voetenbadje kun je makkelijk eelt verwijderen. Dit kan je doen met voetscrub. Maar voor dikkere eeltlagen gebruik je een vijl of puimsteen. Doe het wel voorzichtig. Haal je teveel weg dan heb je geen bescherming meer en krijg je pijnlijke plekken op je voeten.

Eelt is de natuurlijke bescherming van je voeten. Op plekken waar veel druk en/of wrijving wordt uitgeoefend, door schoenen of de drukverdeling op je voet, wordt de huid dikker. Ook de droge huid zal sneller een dikke eeltlaag opbouwen.

Heb je het teveel aan eelt verwijderd? Spoel je voeten goed af en maak ze helemaal droog.
Door passende schoenen te dragen voorkom je overmatige eelt vorming, blaren en likdoorns. Maar ook je voeten goed gehydrateerd houden voorkomt overmatige eelt ontwikkeling. Dat scheelt je eelt vijlen.

Dit is ook het juiste moment om je teennagels te knippen. De nagels zijn door het voetenbad zachter geworden, waardoor ze makkelijker te knippen zijn. Knip je teennagels altijd recht af. Zo voorkom je dat je teennagels ingroeien.

Stap 3: Zachte en gezonde voeten

Voor zachte en gezonde voeten gebruik je een goede voetcrème. Deze maakt de huid van je voeten heerlijk soepel en zacht. Doordat in de huid van je voeten minder talgkliertjes zitten, zullen je voeten eerder droog aanvoelen.

Is de huid van je voeten extreem droog dan kan deze zelfs barsten. Kloven zijn vervelend en pijnlijk. Door je voeten elke avond in te smeren met een fijne voetcrème voorkom je kloven en blijft de huid van je voeten zacht en flexibel.

Maak je voetverzorging helemaal compleet met een voetmassage. Breng de voetcrème al masserend aan. Dan heb je straks ontspannen, zachte en verzorgde voeten.

Stap 4: De finishing touch

Nu je voeten weer zacht en goed verzorgd zijn geef je ze een echte zomerse uitstraling met een mooie nagellak. Leuke pasteltintjes of juist een knallende kleur, de keus is aan jou. Kies je een donkere kleur? Breng dan eerst een basislak aan, om te voorkomen dat je nagels geel worden.

voeten klaar voor de zomer

Voetproblemen verhelpen en voorkomen

Voetschimmel, kloofjes, jeuk en zweetvoeten zijn veel voorkomende voetproblemen. Met regelmatige voetverzorging worden de meeste problemen voorkomen. Een goede verzorgende voetcrème helpt je voeten gezond te houden.

La Reine honing voetcrème biedt natuurlijke verzorging. Ruwe, schrale en droge voeten behoren tot het verleden als je regelmatig je voeten verzorgt met deze crème. Ook een onaangename voetengeur wordt verholpen, en in de toekomst voorkomen, door de frisse lavendel- en citroengrasolie die aan de La Reine voetcrème zijn toegevoegd.

Elke dag zachte, frisse voeten. Wat wil je nog meer?

In de  natuurlijke voetencrème van La Reine worden geen parabenen, siliconen, kleurstoffen of minerale oliën gebruikt. Je voeten worden dus niet alleen verzorgd maar blijven ook gezond met deze natuurlijke voetcrème.

De honing, van Nederlandse bodem, werkt verzachtend. De bijenwas beschermt je voeten tegen invloeden van buitenaf, terwijl het citroengras en de lavendel doeltreffend werken tegen voetengeur. Ook voor diabetici is deze voetencrème veilig te gebruiken.

La Reine Voetcrème met honing & citroengras kopen? Ga naar de professional!

Je kunt deze crème bij heel veel pedicures, schoonheidsspecialistes en voetreflextherapeuten kopen.

Kijk hier voor een La Reine verkooppunt van de natuurlijke voetcrème bij jou in de buurt.

Of shop online:

De heerlijke voetencrème van La Reine bestel je eenvoudig online, met je voetjes omhoog! 

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen