Wandelwol review: helpt wandelwol écht?

Wandelwol, kussenvulling of echt handig?

Wandelwol, wat is dat nou? Nou iedereen weet wel wat schapen zijn. Schapen hebben een vacht en die vacht bestaat uit wol. Maar wat is dan Wandelwol? De naam zegt al wel iets, Wandelwol. Wol dat je kan gebruiken om te wandelen? Huh? Ik dacht precies hetzelfde. In dit stukje mijn wandelwol review. Ik vertel je wat Wandelwol precies is, of het werkt en wat je er nou allemaal aan hebt.

Mijn naam is Giovanni den Hartog en tijdens mijn stage bij Imkerij La Reine heb ik de Dames van Wandelwol live ontmoet. De Dames van Wandelwol hebben uitgelegd wat hun product doet en voor welk doel het is geprepareerd. Wandelwol wordt verkocht en aanbevolen door pedicures.

wandelwol review giovanni

Wandelwol wat is dat nou precies?

Wandelwol bestaat uit 100% schapenwol. De wol is zacht en zit vol met wolvet (lanoline). Wolvet zit van nature al in schapenwol en is dus geen toegevoegde stof. Wandelwol is een leuk en vooral handig product.

Iedereen kent het wel, je gaat een dagje shoppen of een dagje wandelen en je komt thuis met een stel blaren op je voet. Hier is dus wat voor bedacht! In Wandelwol zit dus wolvet. Dit beschermt tegen blaren en allerlei andere voetproblemen.

 Waarvoor kan je het dan gebruiken?

Zo’n stukje wol is toch handiger dan je zou denken! Je kunt de Wandelwol namelijk gebruiken voor:

  • Opkomende en bestaande blaren
  • Pijnlijke likdoorn tussen of rondom de tenen
  • Branderig gevoel onder de voet
  • Ter voorkoming van traumanagels voor de sporters of wandelaars

Toch wel handig, die schapen!

Werkt het dan ook echt?

Ja, ik kon het me ook moeilijk voorstellen dat een stuk wol je bij zoveel problemen kan helpen. Ik moest het met mijn eigen ogen zien om het te kunnen geloven en daarom heb ik het zelf uitgetest. Ik krijg altijd erg snel blaren als ik een dag veel loop. Een dag naar een grote stad om te shoppen gaat eigenlijk niet zonder dat ik blaren aan mijn voeten krijg. Om het uit te testen heb ik een stukje Wandelwol gepakt en mijn voeten ermee ingepakt.

wandelwol review voeten

*hier een foto met mijn voeten in de wandelwol*

Ik heb het getest! hier mijn wandelwol review:

Ik ging een dagje met mijn vriendin naar Utrecht. Ik zocht een tijdje al een reden om de Wandelwol te gebruiken, en vond dit het perfecte moment! Een dagje shoppen, veel lopen, winkel in winkel uit en een hele lange dag veel staan (wachten bij de pashokjes). Normaal krijg ik blaren bij een dagje weg. Ik doe dan ook geen wandelschoenen aan maar gewoon sneakers.

sneakers wandelwol zonder blaren

Krijg je zweetvoeten?

Nee! Gek hé? Ik had verwacht dat je zweetvoeten zou krijgen omdat het toch een stuk wol is wat voor mijn gevoel erg warm tussen je tenen is. Dit is dus niet zo! Wandelwol zorgt voor warme voeten in de winter, maar voor koele voeten in de zomer. Ideaal.

Zit het nou wel lekker?

Het is toch best een pluk wol wat je tussen je tenen doet en dat moet je toch voelen? Dat was mijn gedachte voor de wandeling. Ik ging er goed op letten en eigenlijk voelde ik er niets van. Na eventjes lopen gaat de wol helemaal naar je tenen staan. Na een stukje lopen heb je helemaal niet meer door dat je eigenlijk de wol om hebt. Ik heb ook echt 2 keer in m’n sokken gekeken of het nog goed zat, en het zat goed!

Blaren gekregen?

Nee, ik heb geen blaren gekregen. Ik heb veel gelopen, gestaan en expres geen sportschoenen aangetrokken maar gewoon sneakers. Het heeft voor mij geholpen!

Conclusie van mijn wandelwol review:

Ik ben aangenaam verrast door Wandelwol. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten en ik kan zeggen dat het een aanrader is. Het is echt handig voor als je een dag veel moet staan en lopen. Meer reviews van de Dames van Wandelwol? Klik hier.

wandelwol gebruiksaanwijzing

Wil je Wandelwol ook uitproberen? Klik hier voor meer informatie!

Wat zijn jouw ervaringen met Wandelwol? Laat hieronder een reactie achter of jouw wandelwol review, vind ik leuk 🙂 Ik ben benieuwd!

Over de schrijver
Reactie plaatsen