Drukplekken op voeten

Voor veel mensen is lopen heel vanzelfsprekend. Hoe belangrijk je voeten eigenlijk zijn, merk je vaak pas wanneer je klachten krijgt. Ongeveer 57% van alle Nederlanders krijgt een keer in zijn leven te maken met voetproblemen.

Wat zijn drukplekken op je voeten?

Er staat dagelijks druk op onze voeten omdat zij ons lichaamsgewicht dragen. Dit zorgt vooral voor druk op je tenen, hiel en de bal van je voet. Normaal gesproken heb je hier tijdens het lopen geen last van, maar er zijn verschillende oorzaken waardoor er uiteindelijk pijnlijke drukplekken kunnen ontstaan.

Hoe zien drukplekken eruit?

Je herkent drukplekken door rode plekjes op je voet, veelal op de tenen. De plekjes zijn vaak pijnlijk en kunnen ook jeuken. De huid wordt schraal en kan gaan loslaten.

Hoe ontstaan drukplekken op je voeten?

Drukplekken ontstaan op verschillende manieren. Eén manier is door een afwijkende stand van je tenen of voet. Heb je bijvoorbeeld overliggende, klauw- of hamerstand tenen, dan kan dat ervoor zorgen dat de vorm van de schoen een drukplek veroorzaakt.

Een andere manier waarop drukplekken ontstaan is door het dragen van te grote of juist te kleine schoenen of sokken, en schoeisel wat niet ademt. Ook het overbelasten van je voet door middel van vele uren staan, lopen of sporten kan drukplekken veroorzaken. Sporters en met name wandelaars hebben een grotere kans op drukplekken door intensieve belasting van de voet.

Pijn door drukplekken op voeten

Wat zijn de gevolgen van drukplekken?

De gevolgen van langdurige drukplukken zijn erg vervelend. Zo kan het eelt, likdoorns , hielkloven en andere ongemakken veroorzaken. Door drukplekken ontstaat er een slechte doorbloeding, met als gevolg dat je koude voeten en tenen krijgt die wit van kleur worden.

Drukplekken veroorzaken veel ongemak waardoor het ondernemen van normale, dagelijkse dingen je opeens minder gemakkelijk afgaan. Activiteiten die je vaak even tussen de bedrijven door doet, zoals het uitlaten van de hond, een uurtje sporten of boodschappen doen, worden dan belemmerd door zere voeten.

Oplossingen bij drukplekken

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is daarom belangrijk om altijd schoenen met de juiste pasvorm te dragen. Door goed schoeisel kan je drukplekken voorkomen en ervoor zorgen dat pijnlijke plekjes niet verergeren. Een goed passende schoen is stevig en laat voldoende ruimte voor de tenen.

Hebben jouw voeten of tenen een afwijkende stand, dan kan het verstandig zijn om de hulp in te roepen van een podotherapeut, die jou een passend schoenadvies kan geven.

Drukplekken voeten

La Reine honing voetcrème

Een goede voetcrème kan jouw voeten verzorgen wanneer je al last hebt van (pijnlijke) drukplekken en de gevolgen daarvan. Ook kan een goede crème ervoor zorgen dat jouw voeten weer in een goede conditie komen en blijven. D

e honing voetcrèmes van La Reine zijn hiervoor ideaal en ze zijn ook nog eens puur natuur. Zij bevatten geen chemische stoffen of andere onnatuurlijke dingen, maar juist pure honing die verzacht èn een beschermend laagje vormt. De geneeskrachtige werking van propolis kalmeert en herstelt de gevoelige en rode plekjes op jouw voeten en tenen. Door de intensief verzorgende werking wordt jouw huid weer soepel en zacht.

WandelWol

Ook wandelwol is een fijne oplossing bij drukplekken. Wandelwol is anti-drukwol, een 100% natuurproduct gemaakt van zuivere Nederlandse schapenwol. Door het gebruik van wandelwol ervaar je direct verlichting en voel je tijdens het lopen geen pijn meer van vervelende drukplekken.

Wandelwol voelt niet alleen heel zacht aan, maar bevat ook lanoline waardoor het tevens een huidherstellende werking heeft. Ook verwarmt de wol jouw tenen en voeten wanneer je door de drukplekken last hebt van een slechte doorbloeding.

De voetcrème van La Reine

Onze honing voetcrème is de ideale natuurlijke verzorging voor je voeten. Maakt (extreem) droge voeten heerlijk zacht, laat kloofjes verdwijnen en brengt je voeten in prima conditie. Je kunt je voeten weer laten zien! De voetcrème trekt snel in, voelt comfortabel aan en plakt niet.

Een rijke crème met bijenwas en honing uit het Groene Hart van Nederland. De crème ruikt lekker door de frisse essentiële oliën mix van citroengras en lavendel. Bijenwas vormt een dun laagje op de huid waardoor de huid soepel blijft. En dat laagje beschermt ook tegen invloeden van buitenaf. Alles puur natuur, de huid ademt gewoon door! Onze crème bevat géén parabenen, géén siliconen, géén kleurstoffen, géén minerale oliën en géén parfum.

Ben je geïnteresseerd in onze crèmes?

La Reine biedt huidcrèmes gemaakt van honing en bijenwas. Dit betekent dat onze crèmes altijd vrij zijn van parabenen, parfum, siliconen en andere chemische stoffen. In onze webshop vind je:

Verkooppunt worden van La Reine honingcrèmes?

Wil je als professional de honingcrèmes van La Reine gebruiken in jouw praktijk of salon? Dat kan heel eenvoudig.

Ga door naar: verkooppunt worden

Al gelezen?

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen