Rimpels en huidveroudering voorkomen, en hoe honing je kan helpen

Rimpels en huidveroudering voorkomen, en hoe honing je kan helpen

Ouder worden is onvermijdelijk, en rimpels horen daar nu eenmaal bij. Toch lijkt de ene sneller ‘oud’ te worden dan de ander. Huidveroudering helemaal tegenhouden kunnen we niet, maar we kunnen er wel invloed op uitoefenen. Bepaalde gewoonten en verzorging kan je helpen rimpels en huidveroudering te voorkomen, voorlopig dan.

Wil je dit op een natuurlijke manier doen? Laat honing je dan helpen je huid langer fris en jeugdig te houden. Maar voor we je vertellen hoe je rimpels kunt voorkomen, vertellen we je eerst waardoor rimpelvorming ontstaat. En wat je beter kunt vermijden, om de huidveroudering te vertragen.

Ontstaan van rimpels en huidveroudering

Iedereen wordt ouder, en op een gegeven moment is dit aan je huid te zien. Huidveroudering begint al vanaf je twintigste. Vaak is het dan nog niet zo zichtbaar, dat komt bij de meeste mensen tussen de 35 en 40 jaar.

Hoe snel de huidveroudering zichtbaar wordt is deels erfelijk, maar uitwendige factoren spelen ook een belangrijke rol. Net als je leefstijl. Voeding, je algehele gezondheid, blootstelling aan de zon of zonnebank, vrije radicalen en luchtvervuiling zijn allemaal invloeden van buitenaf die je huid verouderen.

Je huid verandert naarmate je ouder wordt. Wellicht had je vroeger een hele vette huid, vol met puistjes. Maar nu je ouder bent voelt je huid droog en trekkerig aan.

Huidveroudering, en daarmee rimpels, worden veroorzaakt door inwendige- en uitwendige factoren.
Deels is het gewoon voorgeprogrammeerd en hoort het bij de biologische veroudering. De snelheid waarmee dit gebeurt is ook erfelijk bepaald.
Maar jij kunt dit proces versnellen door je huid veelvuldig bloot te stellen aan UV straling. Roken en luchtvervuiling verslappen de huid, waardoor deze eerder zal gaan rimpelen. Overgewicht helpt ook niet mee. En zelfs de plek waar je woont is van invloed op je huid. Mensen die wonen in een droog, heet en winderig klimaat zullen eerder rimpels krijgen.

rimpels oude vrouw

Omgevingsfactoren die rimpels veroorzaken:

• Teveel, onbeschermd in de zon
• Zonnebank gebruik
• Roken
• Onvoldoende slapen
• Ongezonde levensstijl, zowel eten als bewegen
• Overmatig alcohol gebruik
• Vaak fronzen
• Gewichtsschommelingen
• Veel suiker eten
• Veel agressieve zeep gebruiken

Help je huid rimpels en huidveroudering tegen te gaan

Je huid goed verzorgen en beschermen helpt rimpels en huidveroudering te vertragen. Vooral de delen die vaak in de zon komen, zoals je gezicht. Maar vergeet ook je nek niet, die kan al snel je leeftijd verraden.

De zon is de grootste boosdoener, als het gaat om huidveroudering. Bescherm je daarom het hele jaar door met een goede zonbeschermingsfactor.

Pas op met UV straling

De zon is heerlijk maar kan je huid ook beschadigen. Huidveroudering en rimpels die door deze beschadigingen veroorzaakt zijn worden vaak pas jaren later zichtbaar. En deze UV stralen zijn er het hele jaar door, niet alleen in de zomer en ook in de schaduw.

Door niet direct in de zon te gaan zitten ontloop je de meeste UVB straling. Maar de UVA straling zal je huid nog steeds bereiken. Een goede zonnebrandcrème of dagcrème met hoge factor helpt je de huid te beschermen.

huidveroudering door de zon

Houdt je huid schoon

De hele dag moet je huid zich beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Luchtvervuiling, make-up, zweet en tabak kunnen de huidveroudering versnellen. Door je huid goed te reinigen verwijder je al dit vuil.

Reinig je huid ’s avond om make-up en vuil te verwijderen. In de nacht zal je huid zich gaan herstellen, daarom is voldoende slaap ook erg belangrijk voor een mooie huid. De volgende ochtend heeft je huid talg en alle afvalstoffen uit je huid gewerkt. Reinig je huid daarom ’s ochtends nogmaals grondig. Zo heeft je dagverzorging een veel beter effect.

Eet je huid gezond

Wat je eet heeft een directe invloed op je huid. Eet je veel suikers dan zal je huid eerder verouderen. Fijne lijntjes en rimpels worden eerder zichtbaar.
Ook veel jojoën en crashdiëten zijn slecht voor je huid. Overgewicht rekt je huid uit, val je daarna veel af dan blijf je met een slappe huid zitten. Je huid heeft voldoende eiwitten en vetten nodig om collageen en elastine te maken. Belangrijke stoffen om je huid soepel en elastisch te houden. Ook voldoende water drinken helpt.

Beweeg voldoende

Een goed doorbloedde huid ziet er gezonder uit. Beweeg daarom regelmatig, zodat de bloedcirculatie goed op gang blijft. Dit stimuleert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle organen. En dus ook naar het grootste orgaan, je huid.

Geef je huid voldoende vocht

Een droge huid zal sneller rimpels vertonen. Goed drinken voedt de huid van binnenuit. Je huid wassen met te agressieve zeep haalt teveel van de natuurlijke beschermlaag weg. Je huid voelt dan droog en trekkerig aan, een teken dat dit reinigingsmiddel te sterk voor je is.

Een fijne gezichtcrème verzorgt je gezicht en ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de huid. De La Reine honingcrème voedt en verzorgt de huid intensief. Volledig vrij van synthetische middelen, zoals parabenen, siliconen, minerale oliën, kleurstoffen en parfum.

Onze crèmes worden gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. 100% puur natuur, voor de beste bescherming die je huid kan wensen.

rimpels voorkomen met honing

Honing helpt je in de strijd tegen rimpels en huidveroudering

Oud worden willen we allemaal, maar dan wel met een zo glad mogelijk velletje. Als we ouder worden krijgen we vaak te maken met allerlei huidproblemen. De huid wordt droger, er ontstaan pijnlijke kloven, ruwe plekken en de elasticiteit verdwijnt.

Bijen hebben ons veel te bieden. Naast heerlijke honing, die ook heel gezond is, leveren ze tal van andere producten die ons helpen. Zuivere bijenwas zorgt voor een beschermend laagje dat vochtverlies tegengaat, zonder de huid af te sluiten. En propolis, dat een intensieve verzorging geeft en helpt tegen tal van klachten.

Wil jij de verzorgende kracht van bijen en hun honing altijd in huis hebben? Dat kan!

In de honingcrème van La Reine zijn alle behulpzame stoffen van de bij samengevoegd tot één heerlijke crème. Het verzorgt en beschermt zelfs de meest droge en schrale handen. Binnen enkele dagen ben je van die vervelende kloofjes verlost. Maar ook op je gezicht is deze geurige crème heel fijn. Probeer hem eens uit.

Ben je op zoek naar een intensief herstellende crème? Dan is de propoliscrème iets voor jou. Propolis is het grote geheim van onze bijen, die ze graag met jou delen. Propolis heeft unieke geneeskrachtige eigenschappen die je huidproblemen verzachten. Propoliscrème kan je van top tot teen toepassen.

Maak kennis met onze honingcrèmes.

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen