Voetverzorging voor wandelaars

Voetverzorging voor wandelaars

Als echte wandelaar weet je dat voetverzorging cruciaal is voor het uitoefenen van je hobby. Blaren, eeltplekken, likdoorns en andere voetproblemen zijn uiterst vervelend. Het zijn problemen waar je veel last van kunt hebben. Hier vind je alle informatie over voetverzorging voor wandelaars.

Goede wandelschoenen, een must!

Goede wandelschoen zijn essentieel wanneer je wandelt. Met goed bedoelen we passend, ademend en licht. Het motto goedkoop is duurkoop is wel van toepassing op het aanschaffen van wandelschoenen. Je voeten zijn je dankbaar wanneer je de juiste schoenen koopt.

Voetverzorging wandelaars

Zorg voor je voeten!

De voeten van wandelaars krijgen heel wat te verduren. Bespaar niet op wandelsokken en wandelschoenen. Wandelsokken bieden de juiste ondersteuning en reguleren vocht beter dan 'normale' sokken. Wandelschoenen zijn ingedeeld naar op wat voor type ondergrond je gaat lopen.

De hardheid en flexibiliteit van de zool speelt daar een grote rol in. Na een lange wandeling hebben jouw voeten wel wat extra aandacht nodig. De meeste problemen waar wandelaars tegenaan lopen zijn:

Wat gebeurt er bij slechte voetverzorging?

Vooral onervaren wandelaars nemen het niet zo nauw met de voetverzorging. Dat komt omdat zij nog niet bekend zijn met nadelen van nalatige voetverzorging. Kloven, likdoorns en hardnekkig eelt worden veroorzaakt door gebrek aan voetverzorging. Voeten kunnen niet goed tegen vocht.

Als bezwete voeten en/of blaren niet goed verzorgd worden kun je er langdurig last van blijven houden. Een likdoorn is pijnlijk om op te lopen en voetkloven geven een onprettig branderige gevoel.

Een ophoping van eelt beïnvloedt de stabiliteit bij het lopen. Zeker voor wandelaars behoort het verzorgen van de voeten een simpele routine te zijn. De meeste ervaren wandelaars zijn door schade en schande wijs geworden en besteden nu gepaste aandacht aan hun voeten om voetkwaaltjes te voorkomen.

La Reine logo

Tip!
Smeer jouw voeten in met voetcrème voordat je aan jouw wandeling begint. Zo heb je minder last van zweetvoeten en blaren.Met goed verzorgde voeten aan de wandel

Waarom is voetverzorging belangrijk voor wandelaars? Het is een simpel gezegde, maar voorkomen is beter dan genezen. Wij raden je 2 dingen aan die bijdragen aan de verzorging van je voeten..

Wandelwol

Wandelwol is een ideaal product waarmee je blaren, likdoorns, trauma nagels en het branderige gevoel bij je voeten tegengaat. Het is gemaakte van zachte schapenwol en zit vol met wolvet (lanoline). Wandelwol is anti-drukwol en wordt gemaakt van 100% zuivere schapenwol. Niet elke wol is geschikt voor Wandelwol daarom selecteren zij de schapen zelf die in aanmerking komen als hofleverancier van Wandelwol. Na het scheren krijgt de wol een speciale behandeling. Wandelwol is rijk aan lanoline (wolvet) en bevat geen chemische toevoegingen. Wandelwol werkt druk-ontlastend en huidherstellend.

Tijdens het wandelen zit het wol tussen je tenen en verzacht het de belasting op je voeten.

La Reine voetencréme

Je kunt ook je voeten vooraf en achteraf insmeren met een goede voetcrème. Wij raden je de voetcrème van La Reine aan, omdat deze crème simpelweg doet wat het zegt.

De voetcrème van La Reine laat de huid gewoon doorademen en bevat géén onnatuurlijke toevoegingen zoals parabenen, kleurstoffen, parfum, siliconen en minerale oliën.

De voetcrème is gemaakt van oer-Hollandse honing uit het Groene Hart en heeft van nature een heerlijke geur. De La Reine voetcréme helpt tegen hielkloven, eelt, zweetvoeten en vermoeide ruwe voeten.

Medische Pedicures lopen ook weg met deze crème, aangezien de oude van dagen ook voetproblemen ondervinden bij het ouder worden. Je kan de voetcrème vooraf insmeren en omdat deze crème snel intrekt heeft het ook een snelle werking. Wandelaars hebben deze voetcrème van La Reine standaard in hun arsenaal zitten.


Ben je geïnteresseerd in onze crèmes?


La Reine biedt huidcrèmes gemaakt van honing en bijenwas. Dit betekent dat onze crèmes altijd vrij zijn van parabenen, parfum, siliconen en andere chemische stoffen. In onze webshop vind je:Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen