Huidcrème zonder parabenen

Huidcrème zonder parabenen

Ben je op zoek naar een huidcrème zonder chemische toevoegingen en dus zonder parabenen? Jouw huid wordt beschouwd als het grootste orgaan van jouw lichaam en daar mag je dus zuinig mee omgaan. Jouw huid is erg gevoelig en vraagt de nodige aandacht en verzorging. Veel crèmes voor de huid bevatten chemische stoffen. Zo bevatten veel huidcrèmes parabenen.

De risico's voor de gezondheid en veiligheid van deze chemische stof wordt nog altijd betwist. Wat zijn parabenen precies en waarom zou je huidcrèmes met deze stof willen mijden? Hier lees je alles over huidcrèmes met parabenen en wat onze natuurlijke alternatieven zijn.

[caption id="attachment_201147" align="aligncenter" width="1623"]Wat zijn natuurlijke alternatieven voor parabenen? De risico's van parabenen voor de gezondheid en veiligheid zijn nog altijd een discussiepunt. De richtlijnen van de EU en onderzoeken van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreken elkaar tegen.[/caption]

Wat zijn parabenen precies?

Wat zijn parabenen nu precies zijn? Parabenen is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende chemische stoffen. Het zijn chemische stoffen die als basisstructuur parahydroxybenzoëzuur hebben. Methylparabeen, propylparabeen, butylparabeen, ethylparabeen en isobutylparabeen behoren allemaal tot deze verzameling.

Maar wat doen deze stoffen dan precies? Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel en kunnen voorkomen in voedselproducten en cosmetica. Parabenen zorgen ervoor dat er geen schimmels kunnen ontstaan en dat producten langer houdbaar blijven. Dit is natuurlijk ideaal, zo geniet je langer van jouw product. Maar of het helemaal veilig is? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Zijn parabenen schadelijk of niet?

Maar of je parabenen nu wel op je huid wilt gebruiken? Dat is al jaren de vraag. Zijn parabenen nu schadelijk of niet? De EU heeft strenge richtlijnen als het gaat om voedselveiligheid en regels omtrent cosmetica. De EU is van mening dat parabenen helemaal veilig zijn en daarom gebruikt mogen worden voor de conservering van voedsel en cosmetica.

Echter, zijn er ook duidelijke tegengeluiden waarneembaar. Een onderzoek dat in 2004 door Philippa Darbre werd uitgevoerd toont aan dat parabenen een zwak oestrogeenachtige werking hebben. Dit onderzoek werkt gepubliceerd in Journal of Applied Toxicology. Ook de WHO (wereldgezondheidsorganisatie) sloot zich aan bij dit onderzoek.

Wat zegt het onderzoek?

Het onderzoek concludeerde dat parabenen zich in hoge concentraties in tumoren van borstkanker bevonden. Door deze oestrogene werking zouden parabenen extra gevaarlijk zijn voor meisjes en vrouwen. Het zou de ontwikkeling van tumoren bevorderen. Niet alleen dit onderzoek was schokkend, ook de WHO maakt zich in grote mate zorgen over de werking van parabenen.

De volledige veiligheid kan namelijk niet worden aangetoond. Parabenen zouden de hormoonhuishouding verstoren en dit kan schadelijk zijn voor zwangere vrouwen, de vruchtbaarheid en de vruchtbaarheid van het kind. Dit kan allemaal behoorlijk angstaanjagend klinken. Waarom mogen parabenen dan nog steeds gebruikt worden? In de EU worden er nog geen maatregelen getroffen omdat het bewijs niet stuitend genoeg is. Daarnaast heeft het enorme gevolgen voor de economie.

[caption id="attachment_201146" align="aligncenter" width="1623"]Huidcrème zonder parabenen Verzorg je huid op een natuurlijke manier en mijdt alle mogelijke chemische stoffen. Jouw huid is erg kwetsbaar en je wilt de hormoonhuishouding niet verstoren.[/caption]

Natuurlijke alternatieven

Wil jij de gok niet wagen en liever stoppen met parabenen? Dat is mogelijk. Er zijn genoeg natuurlijke alternatieven voor huidcrèmes. Verzorg je huid op een natuurlijke manier en mijdt alle mogelijke chemische stoffen. Jouw huid is erg kwetsbaar en je wilt de hormoonhuishouding uiteraard niet verstoren.

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

La Reine Crèmes

Wij verkopen natuurlijke huidcrèmes zonder parabenen. Al onze crèmes zijn op natuurlijke basis. We maken gebruik van wat de natuur ons biedt zonder toevoegingen van chemische facetten. De crèmes zijn allemaal gebaseerd op honing. Onze honingcrèmes zijn voedend en verzorgend voor de huid en bevatten geen schadelijke stoffen. La Reine biedt handcrème, voetcrème en propoliscrème allemaal op basis van honing.


Ben je geïnteresseerd in onze crèmes?


La Reine biedt huidcrèmes gemaakt van honing en bijenwas. Dit betekent dat onze crèmes altijd vrij zijn van parabenen, parfum, siliconen en andere chemische stoffen. In onze webshop vind je:


Reactie plaatsen