Voetverzorging voor sporters

Voetverzorging voor sporters

Voeten spelen een belangrijke (misschien wel dé belangrijkste) rol voor sporters, ongeacht hun niveau. Klachten aan voeten betekent vaak dat je niet optimaal kunt sporten of soms helemaal niet meer kunt sporten.

Zaak dus je voeten goed te verzorgen. Of zoals insiders zeggen: ‘de gezondheid van je voeten ligt aan de basis van je sportprestatie’.

Ingegroeide teennagels

Je gebruikt je voeten veel en dus liggen de ‘gevaren’ telkens op de loer. Denk maar eens aan blaren bijvoorbeeld of aan ingegroeide teennagels. Bovendien krijgen je voeten nogal wat voor de kiezen tijdens het sporten en lopen je voeten per sport kans op verschillende en sport gerelateerde blessures. Wandelaars? Die krijgen vroeg of laat te maken met blaren (of kloven) met name bij de hiel.

Voetballers krijgen vaak te maken met schade aan de teennagels, helemaal als voetballers vergeten regelmatig hun nagels te knippen. Ook hebben voetballers makkelijk last van eeltvorming, zeker wanneer er gevoetbald wordt op kunstgrasvelden. Ook kickboksers weten alles van nagelproblemen. Eelt is weer een veelgehoorde klacht van tennissers, terwijl mensen die regelmatig naar de sportschool gaan vaak te kampen krijgen met schimmelnagels.

Ook wielrenners krijgen vaak last van hun nagels. Onder de zware druk van hun schoenen is de kans groter dat ze te maken krijgen met ingegroeide teennagels. En iedereen weet hoeveel narigheid dit je kan bezorgen.

Sporters voetverzorging

Intensieve belasting

In z’n algemeenheid kun je stellen dat de klachten aan de voeten van sporters veelal veroorzaakt worden door langdurige en intensieve belasting. Ook verkeerd schoeisel wil nog wel eens een rol spelen, net als het feit dat veel sporters hun voeten niet goed genoeg verzorgen en vergeten tijdig hun nagels te knippen bijvoorbeeld.

Daarnaast is de aard van de voetklachten afhankelijk van de typische bewegingen die tijdens het sporten gemaakt worden en de ondergrond waarop gesport wordt. Ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Nog steeds kiezen te veel sporters onder druk van de mode voor een schoen die een te smalle pasvorm kent of lopen ze te lang door met schoenen die eigenlijk al versleten zijn en dus vervangen moeten worden.

Zuinig op de voeten

Al met al zijn er tal van factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van blessures aan de voeten. In veel gevallen kan de sporter er zelf iets aan doen. Wie de voeten goed verzorgt en zuinig is op de voeten, die loopt beduidend minder kans op blessures.

Niet alle sporters lijken het belang ervan echter te onderkennen, want blessures aan de voeten zijn nog steeds aan de orde van de dag terwijl die prima voorkomen kunnen worden.

En dan? Dan zit de sporter vaak enige tijd (gefrustreerd) thuis. Een pedicure bezoeken kan -net als rust dus- soelaas bieden. Er is echter ook een andere optie.

Voetverzorging sporters

Wandelwol

Wandelwol is een ideaal product om blaren, likdoorns, trauma nagels en het branderige gevoel bij je voeten tegen te gaan. Het is een zachte schapenwol dat vol zit met wolvet (lanoline). Wolvet is een natuurlijk product omdat het wolvet van zichzelf al in schapenwol zit.

Tijdens het wandelen zit het wol tussen je tenen en verzacht het de belasting op je voeten.

La Reine voetcrème

Steeds meer sporters kiezen voor La Reine honing voetcrème, en dat doen ze niet zomaar. De crème is in staat zelfs de meest extreem droge voeten weer zacht te maken. Bovendien verdwijnen hinderlijke kloofjes als sneeuw voor de zon en brengt de crème elke voet in optimale conditie.

De crème staat bekend om het feit dat het zeer snel in de voeten trekt, daarbij ook nog eens comfortabel aanvoelt en nooit plakt. Wie dagelijks La Reine honing voetcrème gebruikt, weert schrale en ruwe voeten en laat kloofjes verdwijnen.

Vanwege de aanwezigheid van natuurlijke oliën worden bovendien zweetvoeten voorkomen. Heerlijk voor sporters is bovendien dat de crème verlichting biedt als je voeten vermoeid aanvoelen. Blaren worden daarnaast voorkomen en de crème werkt ook nog eens verzachtend bij eelt en hielkloven.

Sporters die elke dag La Reine honing voetcrème gebruiken, houden de huid van de voeten altijd soepel.

De crème biedt daarnaast bescherming tegen externe invloeden. De crème van La Reine is bovendien een natuurlijk product en bevat dus geen parfum, kleurstoffen en siliconen. Sporters die écht geven om hun voeten, die kiezen voor La Reine honing voetcrème. Gelukkig raken meer en meer sporters daarvan overtuigd.


Ben je geïnteresseerd in onze crèmes?


La Reine biedt huidcrèmes gemaakt van honing en bijenwas. Dit betekent dat onze crèmes altijd vrij zijn van parabenen, parfum, siliconen en andere chemische stoffen. In onze webshop vind je:Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen