Handcrème zonder chemische toevoegingen

Handcrème zonder chemische toevoegingen

Ben je op zoek naar een geschikte handcrème zonder chemische toevoegingen? In standaard handcrèmes worden veel chemische componenten verwerkt. De vraag is echter of je wilt dat je huid in aanraking komt met al deze chemische stoffen.

Jouw huid is een bijzonder kwetsbaar orgaan. Deze dient met zorg en aandacht verzorgd te worden. In de webshop van La Reine vind je een ruim aanbod aan natuurlijke alternatieven. Waarom je chemische toevoegen zou moeten vermijden? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Waarom een handcrème zonder chemische toevoegingen?

Chemische toevoegingen aan huidverzorgingsproducten kunnen een schadelijk effect hebben op de gezondheid van jou als gebruiker. Vaak worden chemische stoffen toegevoegd om de houdbaarheid van een product te bevorderen, de kleur of geur aan te passen of voor het cosmetische resultaat. Het probleem is echter dat veel van deze stoffen schadelijke bijwerkingen hebben.

Als de stoffen schadelijk zijn voor de gezondheid, zouden ze dan niet gemeden worden? De EU heeft inderdaad een strenge regelgeving als het gaat om het gebruik van toevoegingen aan voedselwaren en cosmetica. Toch zijn veel chemische toevoegingen, die geaccepteerd worden door de EU, niet geheel schadevrij volgens onderzoekers en wetenschappers.

De geluiden zijn dus tegenstrijdig.

Handcrème zonder toevoegingen

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal chemische stoffen waar je op moet letten wanneer je een product koopt. Denk hier bij aan:

Parabenen


Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel voor cosmetica en voedingsstoffen. Hierdoor kunnen schimmels niet ontstaan en blijven producten langer houdbaar. Ideaal toch? Toch blijkt uit een studie uit 2004, door een Amerikaanse wetenschapper, dat parabenen een zwakwerking hebben op de oestrogenen.Dit onderzoek werkt gepubliceerd in Journal of Applied Toxicology. Dit betekent dat parabenen invloed kunnen hebben op de hormoonhuishouding en daarmee op de vruchtbaarheid.

Aangezien oestrogenen een rol spelen bij de vorming van tumoren, is gebruik van deze stof sterk af te raden. Parabenen komen in vrijwel alle standaard cosmetica en verzorgingsproducten voor. Van handcrèmes, tandpasta's tot deodorants. Het is dus goed opletten met deze stof.

Siliconen


Siliconen worden gebruikt om jouw handen extra zacht te maken of jouw haar extra stevig. Toch kun je siliconen beter mijden. Siliconen worden door de Wereldgezondheidsorganisatie als relatief onschadelijk bevonden, mits deze in kleine doseringen wordt gebruikt. Wil je risico's vermijden dan zorg je dat cosmetica gebruikt zonder siliconen.

Kleurstoffen


Een handcrème ziet er vaak fijner uit wanneer het een witte, roze of gele kleur heeft. Toch is het gebruik van kleurstoffen totaal niet nodig. Er worden extra onnatuurlijke elementen toegevoegd aan de crème die totaal niet nodig zijn.

Mineralen oliën


Er zijn verschillende kampen daar het gaat om minerale oliën. Kamp A zegt dat de minerale oliën zorgt voor een schone en stralende huid, kamp B zegt dat door de overmatige mineralen de huid juist kan opspelen. Door gezonde voeding krijgt jouw huid genoeg mineralen binnen.

Veel van deze stoffen zijn niet giftig en mogen daarom toegevoegd worden aan huidverzorgingsproducten. Dat de stoffen niet giftig zijn, betekent niet dat ze niet schadelijk kunnen zijn. Wil je liever geen chemische stoffen op jouw huid? Kies dan voor natuurlijke alternatieven.

Natuurlijke handcrèmes

Natuurlijke alternatieven zijn de verstandige keuze

Alles wat niet natuurlijk is, kun je het beste mijden. Jouw huid is kwetsbaar en dient de nodige aandacht en juiste verzorging te krijgen. De natuur biedt de beste opties voor iedere huid. Te veel chemische stoffen kunnen juist een negatief effect hebben op de huid. Je wilt de huid beschermen en dat doe je het beste door ver weg te blijven van chemische stoffen.

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

Onze honingcrèmes

Hoe kun je dan jouw huid verzorgen? Onze webshop biedt crèmes aan op basis van honing. Onze honingcrèmes zijn geschikt voor ieder huidtype en bevatten geen chemische stoffen. Ze zijn daarom geschikt voor iedereen.


Ben je geïnteresseerd in onze crèmes?


La Reine biedt huidcrèmes gemaakt van honing en bijenwas. Dit betekent dat onze crèmes altijd vrij zijn van parabenen, parfum, siliconen en andere chemische stoffen. In onze webshop vind je:


Reactie plaatsen