Zij zijn heel Bij met jou! Red de Bij en steun de Imker

Zij zijn heel Bij met jou! Red de Bij en steun de Imker

Honing is voor iedereen een product dat gewoon verkrijgbaar is bij de meeste supermarkten maar deze komt niet uit Nederland. Je staat er niet bij stil dat het een bijzonder mooi product is waar heel veel werk aan vooraf gaat. Niet alleen Imkers die hier met passie en liefde hun energie in stoppen, maar vooral ook de Bijen verzetten enorm veel werk met het produceren van honing. De Bijen zorgen daarmee ook voor de bestuiving van de bloemen die nodig is voor ons voedsel. Zonder Bij, geen appel.

Het mooie van honing is dat het natuurlijk gemaakt wordt en het bovenal ook nog eens erg lekker en gezond is. Vooral de honing die bij de streek-Imkers vandaan komt bevat enzymen en is puur en eerlijk.

Een ‘Koninklijk’ bezoekje

Vandaag werd ik door Imkerij La Reine even meegenomen in hun wereld en die van de Bijen. Ik kreeg een hele bijzondere imkerhoed op, die niet alleen ‘Bijen-proof’ was maar daarnaast ook zeker ‘Fashion-proof’. Voorbereid op dit avontuur was ik niet. Met veel te hoge pumps aan en een imkerhoedje op, liep ik als een ware Koningin Maxima naar de bijenkasten. Bij La Reine kan het allemaal. De imkers van La Reine staan er om bekend dat zij een moderne beleving en uitstraling geven aan de Imkerij en zich met veel toewijding inzetten voor het welzijn van de Bij. Ze doen dit net even anders en helemaal van nu. La Reine betekent overigens Koningin van het Bijenvolk.

Harde werkers

Dichter bij de bijenkasten werd het toch wel spannend. Normaal gesproken als er een Bij rond mijn hoofd zoemt ren ik hysterisch weg, maar er was niets aan de hand. De bijen waren zich volgens mij niet eens bewust van mijn aanwezigheid en deden gewoon hun eigen ding. De Imkers van La Reine vertelden mij over de Bijenvolken, de koningin en hoe ze werken. Zo kreeg ik weer even een opfriscursus biologie. Ik was helemaal vergeten dat deze kleine beestjes zoveel betekenen voor ons en de natuur. Ze zijn echt onmisbaar voor ons. Na vandaag ben ik nog meer verwonderd over die kleine kriebelbeestjes. Zij zijn ongelofelijk harde werkers, ze werken 24 uur per dag door. De honingbij heeft het niet makkelijk, ze worden bedreigd door ons, de mens. Zo zijn er dan ook vele bijenvolken verdwenen.

Red de Bij

La Reine is daarom een mooie campagne aan het opzetten en zij steunen hiermee de Bijen. Hiervoor heb ik mijn expertise mogen inzetten en we hebben samen een prachtige kaartenserie ontworpen. Op de achterzijde zit een mooi kadootje voor jou èn de Bijen. Benieuwd naar wat dit is? Volg La Reine en hun Bijen op Facebook (facebook.com/imkerijlareine) of neem een kijkje op hun website www.lareine.eu.

Blog: Esmee Keuren 2 juni 2014

Foto Blog Esmee

 

Over de schrijver
Mijn naam is Dorien Vorstman. Jaren geleden ontdekten we met La Reine de verzachtende werking van honing en de krachtige werking van propolis op onze huid. Zo werd het idee geboren om honingcrèmes te maken die wél doen wat het beloofd. Dat lukte! We lieten onze natuurlijke crèmes uitproberen door heel veel pedicures en andere professionals. Ze waren meteen enthousiast! Met onze honingcrèmes willen we een bijdrage leveren aan onze natuurlijke leefomgeving en jouw natuurlijke huidverzorging. Als dat lukt, is onze missie geslaagd.
Reactie plaatsen