Professional in voetverzorging? Over voetverzorging en vakmanschap.

Ik ben professional in voetverzorging en heb mijn hart verpand aan het pedicure vak. Een uitdagend beroep, want niet iedereen begrijpt de zorg aan de voeten, terwijl ons lichaam het toch moet hebben van dit fundament. Iedere dag wordt er weer veel van de voeten verlangt en is de verzorging hieraan minimaal. Bij veel mensen leeft de gedachte dat voetzorg alleen bij de oudere generatie en diabetespatiënten toebehoort. Dat is toch echt niet het geval.

“Vind je het niet vies om aan andermans voeten te zitten?” wordt me weleens gevraagd. Of zweetvoeten… die stinken toch zo? En die dikke gele nagels.. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die van zichzelf zegt dat die mooie voeten heeft. Soms denk ik weleens dat mensen denken dat ik wel hartstikke gek moet zijn om dit werk te willen doen. Als ze tenminste denken dat dit mijn beroep is, en niet een grappig bijverdienste aan de keukentafel. Alsof ik maar wat aan rommel. Tja… wat antwoord ik dan..?

Voetverzorging moet bij uiterlijke verzorging op een hoger voetstuk komen te staan

De kapper, schoonheidsspecialist, mondhygiëniste, manicure en kleding: er wordt veel geld besteedt aan het uiterlijk. Eigenlijk best logisch want het geeft je een goed gevoel wanneer je er leuk uitziet. De voeten hebben pech omdat die wat verder van het hart liggen en daardoor ook wat verder uit het zicht…. Vanzelfsprekend toch?

Antwoorden op kwesties als deze komen altijd uit een onverwachte hoek, ditmaal van een cliënt die zorg aan haar voeten waardeert: “Ik voel me elke keer weer zo blij wanneer ik bij je ben geweest!” Bij wijze van spreken huppelt ze bijna de deur uit.

Deze reactie geeft precies weer wat ik zo mooi vindt aan mijn voetenwerk. Mensen vinden het prettig wanneer de voeten ontdaan zijn van belemmeringen die pijn geven en dat de behandeling wordt afgesloten door middel van een lichte voetmassage met de La Reine Voetcrème, met als kers op de taart; heerlijke warme doeken. En het maakt niet uit of het een mannen- of vrouwenvoet betreft. Zorg aan je onderdanen is universeel.

Ik ben ook een pedicure met een voorliefde voor honing

En vanaf maart imker in opleiding. Dit jaar hoop ik enkele potjes eigengemaakte honing door mijn eigen bijtjes bij mij in de voetpraktijk te kunnen verkopen. Dat combineert zo mooi met de La Reine producten. Honing van Nederlandse bodem, daar waar de voeten op staan. En dat maakt het plaatje weer rond. Prachtig toch?

Professional in voetverzorging? Wat vind jij mooi aan je vak? Laat hieronder je reactie achter, vind ik leuk 🙂